Het beste van 2016: heb ik genoeg gezien?

Het is weer december, y’all! My God, wat is het jaar weer snel voorbij gegaan. Ik heb het gevoel dat het een kwestie van tijd is voordat ik in een kist lig, of Mevrouw Vevie mij transporteert in een rolstoel. Het gaat gewoon echt zó snel. Ik heb dit jaar aardig wat series gezien. Dat moet ook wel. Je kunt jezelf moeilijk een serieliefhebber noemen als je niet veel series op het menu hebt staan. Dan ben je bezig met de verkeerde dingen en moeten wij een interventie doen. Ik heb dus aardig wat gezien, maar ik heb zeker niet alles gezien. Dat kan ook niet. Dat is onmogelijk voor degene die werkt, een gezin heeft en ook nog een leven ernaast heeft. Soms sta ik daarom te kijken van de hoeveelheid series/films die sommigen kunnen zien. Slapen jullie in een televisie, ofzo? Is jullie kussen een televisie? Heck, slapen jullie wel?

Voor veel bloggers is december de maand dat ‘de beste van het jaar lijsten’ uit de kast worden getrokken. Ik ben ook al aan mijn eigen lijstjes aan het denken en ik heb er zelf altijd wel moeite mee. Zijn de beste series (of films) namelijk de titels die kwalitatief het beste in elkaar steken? Of zijn het de titels die je op persoonlijk niveau het meest raken? Ik kan mij goed voorstellen dat andere schrijvers daar ook mee worstelen. Een kwalitatief goed uitgevoerde serie is natuurlijk belangrijk, maar de series die je raken op persoonlijk vlak blijven toch langer hangen. Dat zijn toch de titels die je nog eens terug zou willen zien. Waar je echt enthousiast over wordt en waar je anderen sneller op wijst. Ik vind het daarom altijd leuk om dit soort lijsten te bekijken en de motivatie voor bepaalde keuzes te lezen. Uiteindelijk blijft het toch allemaal persoonlijk.

Ik heb een aantal series waar anderen mij dit jaar op geattendeerd hebben nog steeds niet gezien. De kans is groot dat dit ook niet gebeurt. Volgens sommigen, wiens smaak ik vertrouw, zijn het titels (bijvoorbeeld The Path, High Maintenance en Marcella) die zeker de moeite waard zijn. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Ik vraag mij dus zeker af als andere bloggers (of jullie die dit lezen) ook bepaalde titels gemist hebben die niet zouden misstaan in een ‘beste van 2016’ lijst.

6 reacties

 1. Nostra

  Heb hetzelfde met films, al denk ik wel dat ik de belangrijkste gezien heb met slechts een enkele uitzondering. Hoop wel dat je voor dit jaar Westworld hebt gezien, wat mij betreft één van de beste series van het jaar. Mr. Robot seizoen 2 vond ik ook erg goed.

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Ik loop een paar afleveringen achter met Westworld, maar ik ben niet helemaal overtuigd. Kwalitatief natuurlijk hoogstaand, maar de binding met de personages is er niet echt en het verhaal pakt mij ook niet echt. Het tweede seizoen van Mr. Robot moet ik zelf nog aan beginnen, net als het laatste seizoen van The Americans.

   Beantwoorden
 2. Erwin Vos

  Quarry, dames en heren! Gaat dat zien! Voor mij de numero uno van 2016. Ik hoop dat het bij 1 seizoen blijft. De muziek, de setting, de acteurs, echt alles klopt wat mij betreft. Otis redding staat iig al maanden op repeat

  Beantwoorden
 3. Coffeejunk

  Mijn top 10 voor 2016:
  1. This is Us S01
  2. Animal Kingdom S01
  3. Stranger Things S01
  4. Preacher S01
  5. Quarry S01
  6. Westworld S01
  7. Game of Thrones
  8. Better Call Saul S02
  9. The Night Manager S01
  10. Goliath S01

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Dat is een top 10 waar ik mij zeker in kan vinden. Allemaal sterke series. Zijn een aantal titels bij die ik ook in mijn eigen top 10 zou plaatsen. Ik skip mijn eigen top 10 dit jaar en maak alleen een lijst met de beste nieuwe series dit ik dit jaar heb gezien.

   Beantwoorden

Geef een reactie