Nieuwe series 2017

Meneer Vevie heeft een heleboel snoepgoed om het jaar goed mee te beginnen! Nieuwe series 2017: tast toe, mensen van het goede leven. Dit is namelijk een lijst met nieuwe series in 2017 van de grote zenders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en elders. Zoals altijd zijn de netwerkzenders weer goed vertegenwoordigd. Zij kopen ook de meeste series in en hebben meer zendtijd. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat niet alle series van deze lijst het zullen overleven. Er zullen winnaars zijn. Er zullen verliezers zijn. Sommige van deze series zullen keihard floppen. Van sommige van deze series is de initiële bestelling zelfs al terug gedraaid, waardoor zij minder afleveringen krijgen.

Het is nog steeds overvol op het televisiescherm. Let’s face it: wij kunnen niet alles zien. Dat zou ook niet gezond zijn. Althans, niet als je een leven ernaast hebt. Maar dat wij er toch veel van zullen zien, dat spreekt als serieliefhebbers voor zich. En er is weer genoeg om onze tanden in te zetten.

Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie

Welke van deze nieuwe series ga jij volgen? Zie jij er al duidelijke hits of flops tussen staan? Deze lijst, nieuwe series 2017zal regelmatig een update krijgen, dus ik hoor het graag als er nog wat ontbreekt. Kom daarom gerust vaker een kijkje nemen!

In het rood staan de series die Meneer veelbelovend vindt. Dus gehoorzaam Meneer en let vooral extra op deze series. Tips zijn altijd welkom!

De series


13 Reasons Why banner Meneer Vevie
In première: (Netflix)
Hannah Baker is een scholier die zelfmoord pleegt. Clay, haar oud-klasgenoot, ontvangt na haar zelfmoord een doos met opnames erin. Op de opnames, die op basis van Hannah’ instructies worden uitgedeeld aan andere studenten, geeft Hannah de dertien redenen aan waarom zij een eind aan haar leven heeft gemaakt. Hannah is wel aan het plannen geslagen, zeg. Wow!

De trailer


24: Legacy banner meneer vevie
In première: 5 februari 2017 (Fox)
Een veteraan keert terug naar de Verenigde Staten. De man heeft weinig opties, dus keert hij zich tot de CTU. Aldaar wordt hij de spil in het stoppen van een grootschalige terroristische aanval op Amerikaans grondgebied. Huh, Jack Bauer heeft opeens een kleurtje? What’s up with that?

De trailer


Alias Grace

In première:
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Grace Marks, een huishoudster afkomstig uit Ierland. Marks werd in 1843 veroordeeld voor de moord op haar baas Thomas Kinnear. Maar heeft zij het wel gedaan? Zij herinnert zich niks meer van deze gebeurtenis, maar de feiten spreken niet in haar voordeel. Tien jaar later biedt Dr. Simon Jordan Grace zijn hulp aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Heb jij het nou wel of niet gedaan, Grace… Ooh, ik moet daarvoor de serie kijken? Geen probleem, gaan we doen.

De trailer


The Alienist

In première: (TNT)
Misdaadverslaggever John Moore ontmoet psycholoog Dr. Laslo Kreizler. Samen onderzoeken zij het werk van een seriemoordenaar in New York in de 19e eeuw. Dit lijkt ook een knaller te worden.

De trailer


American Gods banner Meneer Vevie
In première: april 2017 (Starz)
Een ex-gevangene wordt de metgezel van een oplichter. Deze oplichter blijkt uiteindelijk een van de oudere goden te zijn, die een leger probeert te verzamelen om het op te nemen tegen de andere goden. Het moet wel heel gek lopen wil dit niet een knaller van jewelste worden.

De trailer


APB banner Meneer Vevie
In première: 6 februari 2017 (Fox)
De politie van Chicago gaat gebukt onder torenhoge misdaadcijfers, politie-gerelateerde schietpartijen, schandalen en corruptie. Na getuige te zijn van een gewelddadig misdrijf, besluit miljardair Gideon Reeves in actie te komen. Hij stopt vervolgens miljoenen van zijn eigen geld in het overnemen van een politiekazerne. Hij tovert de afdeling om in een private politie-eenheid dat beter, sneller en slimmer functioneert dan de stad ooit gezien heeft. De zoveelste politieserie in een ‘iets’ ander jasje? You tell me.

De trailer


Apple Tree Yard Meneer Vevie banner
In premierre: 22 januari 2017 (BBC One)
Wat begint als een simpele affaire, door het gevolg van een midlife-crisis, wordt al snel iets wat helemaal uit de hand loopt. De relatie tussen wetenschapster Yvonne en haar lover wordt opeens heel verontrustend. Dit is een provocatieve blik op obsessie, verlangen en hoe ver iemand kan gaan door dat verlangen. Wordt dit weer een heerlijke Britse wegkijker?

Mijn recensie van Apple Tree Yard.

De trailer


A Series of Unfortunate Events banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 13 januari 2017 (Netflix)
De Baudelaire kinderen verliezen hun ouders door een mysterieuze brand. Dit is niet het enige wat zij dienen te overwinnen. Er zijn namelijke donkere familie geheimen die aan het licht dreigen te komen. Dit ziet er wel heel smakelijk uit.

Mijn recensie van A Series of Unfortunate Events.

De trailer:


Beau Séjour banner Meneer Vevie

Beau Séjour

In première: 1 januari 2017 (Een)
De plaats? Hotel Beau Séjour. Wie? Kato. Een jonge vrouw ontwaakt er helemaal bebloed, met geen idee van wat er de nacht daarvoor is gebeurd. Niemand lijkt haar te zien of te horen. Dan dringt het tot haar door: ze is dood. Wie heeft haar dit aangedaan? En waarom kan een handvol mensen haar wel zien ondanks dat zij dood is? In haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Kato dat haar schijnbaar vredige gemeenschap flink wat geheimen verbergt. The Sixth Sense in België zou zomaar eens een hele toffe serie kunnen worden.

Mijn recensie van Beau Séjour.

De trailer


Bellevue

In première: 20 februari 2017 (CBC)
In een kleine stad met veel ‘goede mensen’ die ‘goed leven’ en ervoor zorgen dat hun buren dat ook doen, is rechercheur Annie Ryder een buitenbeentje. Wanneer een transseksuele tiener wordt vermist, zet Annie alles op alles om achter de ware aard van deze zaak te komen. Dat brengt haar in een moeilijke positie, want zij dient nu mensen te onderzoeken die zij al haar hele leven kent. Door deze zaak verslechterd de band met haar familie. Daarnaast wordt zij geconfronteerd door een mysterieus persoon uit haar verleden die weleens meer zou weten over de zaak.

De trailer


Beyond banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 2 januari 2017 (Freeform)
Holden ontwaakt na 12 jaar uit een diepe coma. Al snel komt hij tot de conclusie dat hij beschikt over bovennatuurlijke gaven. Gaven die hem het middelpunt maken in een gevaarlijke samenzwering. Nu moet Holden erachter zien te komen wat er met hem is gebeurd gedurende die 12 jaar. Hoe gaat hij het redden in een wereld die erg is veranderd? Belangrijker: krijgt hij antwoord op de vraag wie hem dit heeft aangedaan? Nu je krachten hebt, moet je die natuurlijk ook gaan gebruiken. 

Mijn recensie van Beyond.

De trailer:


Big Little Lies banner Meneer Vevie
In première: 19 februari 2019 (HBO)
Een subversieve, donkere komische drama over drie moeders wiens, voor de buitenwacht, perfecte levens toch niet zo perfect blijken. Zeker wanneer er moord in het spel is. Deze heeft ook alles in zich om een lekkere te worden.

De trailer


The Blacklist: Redemption Meneer Vevie
In première: 23 februari 2017 (NBC)
Undercover-agent Tom Keen gaat samenwerken met Susan ‘Scottie’ Hargrave. Scottie is het briljante en geslepen hoofd van Grey Matters, een geheime organisatie dat huurlingen inzet om problemen op te lossen waar overheden hun vingers niet aan willen branden. Terwijl hij de jacht heeft geopend op de aanvaller van Liz, ontdekt hij dat Scottie eigenlijk zijn biologische moeder is. Scottie en Tom slaan de handen ineen om samen overeind te blijven in een gevaarlijke wereld vol dodelijke criminelen. Dat is ook het sein voor Tom om zijn eigen geheime missie te starten om meer te leren over zijn eigen verleden. Is dit niet gewoon een herhalingsoefening? Nee, ff serieus: Is The Blacklist: Redemption echt nodig?

De trailer


Britannia

In première:
Britannia is een epische dramaserie. Het Romeinse leger is vastberaden Britannia in te lijven. Britannia is een mysterieus land dat geregeerd wordt door vrouwelijke krijgers en krachtige druïden die over de mogelijkheid beschikken om de krachten van de onderwereld aan te wenden. Althans, dat is wat de legendes zeggen. Who run the world? Girls!

De trailer


Breathe

In première:
Wereldwijde vervuiling heeft ervoor gezorgd dat schone lucht kostbaar is. Het bedrijf Global Air Corp heeft dan ook een enorme machtspositie. Wanneer vervuilde lucht het leven van de dochter van Solomon, een arme oudbokser, claimt, is hij vastberaden om wraak te nemen. Binnenkort lopen we allemaal met een masker op straat.

De trailer


Brussel banner Meneer Vevie
In première: 20 januari 2017 (KPN Presenteert)
Brussel is een 10-delige serie welke zich voor maar ook vooral achter de schermen van de Europeese politieke arena afspeelt.In deze mozaiekvertelling zijn alle personages onderweg naar Brussel, of leven er al. Het is een plek van macht en onmacht, van liefde en verraad, van dromen en verbittering. Na vele jaren ziet Moniek van Dalen (Johanna ter Steege), bestuurslid van een Nederlands-Britse oliemaatschappij, haar vroegere geliefde Viktor Petrenko (Alexander Lazarev) terug. Viktor is na de val van de Sovjet-Unie rijk geworden en is een oligarch met een miljarden-vermogen. Allebei zijn ze in Brussel om voor hun eigen energiebelangen te lobbyen, maar er is slechts ruimte voor een deal. Ook majoor Mohammed de Vries (Daniel Boissevain), een gedecoreerde Nederlandse militair, is in Brussel; hij is er op zoek naar zijn radicaliserende zoon. Charlotte Verne (Liesa van der Aa) woont in Brussel.

De trailer


Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie


Cardinal banner Meneer Vevie
In première: 25 januari 2017 (CTV)
Cardinal is gebaseerd op de John Cardinal boeken van auteur Giles Blunt. In dit zesdelige drama volgen wij rechercheur John Cardinal. Cardinal jaagt op een koelbloedige moordenaar in een kleine stad in het noorden van de Canadese staat Ontario. Small time murder: altijd gezellig.

Mijn recensie van Cardinal.

De trailer


Chicago Justice banner Meneer Vevie
In première: 5 maart 2017 (NBC)
Het toegewijde team van de Officier van Justitie navigeert zich voortdurend door verhitte politieke spelletjes en  controversie. Hun missie blijft echter hetzelfde: zorgen dat het recht zegeviert. Terwijl zij de belangrijkste zaken, waar de media vaak bovenop zit, behandelen, dienen zij rekening te houden met de publieke opinie, het systeem en het zo goed mogelijk uitvoeren van het recht. De vraag of wij nog een Chicago-serie nodig hadden, laat ik aan jullie over…

De trailer


Counterpart

In première:
Een medewerker van de VN ontdekt dat zijn werkgever de toegangspoort naar een parallelle dimensie bewaakt. Die doen vreemde dingen in hun vrije tijd.

De trailer


Crashing banner Meneer Vevie
In première: 19 februari 2017 (HBO)
Een standup-comedian komt erachter dat zijn vrouw ontrouw is. Dit zorgt ervoor dat hij zijn leven nog eens onder de loep neemt. Op de achtergrond zien wij zijn avonturen als komiek in New York. Van een vervelende situatie iets leuks maken. 

De trailer


De 12 van Oldenheim

In première: (Videoland)
De 12 van Oldenheim draait om het fictieve dorp Oldenheim, waar families generaties lang blijven plakken en iedereen alles van elkaar weet. Maar er verdwijnt een zestienjarig meisje. Er volgt een grootschalige zoekactie. Nadat deze actie faalt, verdwijnen er meer mensen uit het dorp.  Dit klinkt ook niet slecht, toch?

De trailer


The Defenders

In première: (Netflix)
Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist bundelen de krachten om misdaad te bestrijden in New York. Ik mag toch hopen dat dit een knaller wordt.

De trailer


The Deuce

In première: (HBO)
The Deuce vertelt het verhaal van de legalisatie, en de opkomst, van de pornoindustrie in New York. Het speelt zich af in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. De serie schetst hoe de opkomst van HIV, het geweld gedurende de cocaïne-epidemie en de markt in onroerend goed een eind hebben gemaakt aan het tijdperk. Vinyl was een enorme flop. Doet HBO het beter met deze herkansing?

De trailerIn première: 7 februari 2016 (Comedy Central)
Beste vrienden en collega’s Sam en Tim hebben wellicht niet het geld, het netwerk of het talent dat de grote jongens in hun werkveld hebben, maar zij hebben wel ontzettend veel ambitie. Samen proberen zij een nieuw imperium op te bouwen en hun woonplaats Detroit weer in ere te herstellen. Er is dus meer in Detroit dan 8 Mile.

De trailer


Disjointed

In première: (Netflix)
Een moeder runt haar eigen bedrijf dat wiet produceert. Zij wordt bijgestaan door haar drie zonen. De aardige cast moet dit wel de moeite waard maken…

De trailer


Doubt banner Meneer Vevie
In première: 15 februari 2017 (CBS)
Een succesvolle jurist krijgt een relatie met een client die weleens de hoofdverdachte zou kunnen zijn in een spraakmakende zaak. Katherine Heigl is weer terug op televisie, maar voor hoe lang?

De trailer


Downward Dog banner Meneer Vevie
In première: (ABC)
Nan is een worstelende millennial. De enige constante factor in haar leven is haar eenzame en filosofische hond, Martin. Na een sessie hondentraining wordt het gevoel versterkt dat zij hoogstwaarschijnlijk het beste zijn wat beiden kon overkomen. Praten tegen een hond? Ben je nou helemaal gek geworden?

De trailer


Emerald City banner Meneer Vevie
In première: 6 januari 2017 (NBC)
De twintig jarige Dorothy Gale wordt door een tornado getransporteerd naar een andere wereld. Een mythische wereld dat groot gevaar loopt door een almachtige tovenaar die magie heeft verboden en regeert over de koninkrijken. Dit is de befaamde Land of Oz op een manier dat je nog nooit gezien hebt. Waar dodelijke krijgers huishouden, kwaadaardige heksen lurken in de schaduw en een jonge meid uit Kansas een eigenwijze heldin wordt die het lot van de wereld in haar handen heeft. NBC cancelde deze serie en bracht de serie later weer tot leven. De kans is dus groot dat dit een puinhoop is.

Mijn recensie van Emerald City.

De trailer


Feud banner Meneer Vevie
In première: (FX)
Een nieuwe anthologieserie van de hand van Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story). De serie behandelt epische conflicten uit het verleden. Jessica Lange en Susan Sarandon spelen Joan Crawford en Bette Davis. De serie toont hoe de relatie tussen hen was ten tijde van de opnames van de film What Ever Happened to Baby JaneEen catfight? Daar ben ik nooit vies van.

De trailer


Famous in Love banner meneer vevie
In première: 18 april 2017 (Freeform)
Een doodgewone studente beleeft haar doorbraak in een grote Hollywood-productie. De chemie die zij heeft met haar twee mannelijke collega’s blijkt vervolgens het minste van haar zorgen. Op de achtergrond speelt namelijk ook de verdwijning van een popster. Deze studente krijgt het maar druk. 

De trailer


Fangar (Prisoners)

In première: (RUV)
Na een turbulent leven te hebben geleid, beland Linda in de enige vrouwengevangenis in IJsland. Niemand weet echter dat zij een donker geheim met zich meedraagt dat haar familie zou kunnen verscheuren. Dat geheim zou tegelijkertijd ook de oplossing kunnen zijn voor de problemen waar zij in is beland. Waarom moet het geheim altijd donker zijn? Kan iemand mij dat uitleggen?

De trailer


Girlboss banner Meneer Vevie
In première: april 2017 (Netflix)
Girlboss is geïnspireerd op het gelijknamige boek #Girlboss van Sophia Amoruso, oprichtster van het modemerk Nasty Gal. De serie gaat over Amoruso (gespeeld door Britt Robertson), die begon met het verkopen van vintage kleding via eBay om wat bij te verdienen. Tegen de tijd dat ze 28 jaar was, stond ze aan het hoofd van haar eigen internationale mode-imperium Nasty Gal. Ik wens een ieder veel plezier met deze serie. 

De trailer


Generatie B

In première: 8 februari 2017 (Canvas/Ketnet)
‘Op een woensdag of een donderdag werd de rating van België verlaagd van AA+ tot B. Alles wat volgt, is waar. Soms wat overdreven, maar niet veel.’ Met dit uitgangspunt kiest deze komische reeks resoluut en onbeschaamd voor sociale satire, met een nadruk op het generatieconflict tussen de jongeren op wiens schouders alle nadelen van deze nieuwe economische crisis rusten, en de babyboomers die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en niet van plan zijn hun luxueuze comfort op te geven. Generatie B volgt zes jongeren die moeten proberen te overleven in de grootstad Brussel. Brussel op zijn best.

De trailer


G.L.O.W.

In première: (Netflix)
G.L.O.W. kijkt naar de persoonlijke en professionele levens van een groep vrouwen die actief zijn voor een worstelorganisatie in Los Angeles. Ik ben benieuwd naar de moves van deze dames. 

De trailer


Godless

In première: (Netflix)
Frank Griffin, een voortvluchtige die in het jaar 1880 het westen van Amerika terroriseert, heeft de jacht geopend op Roy Goode. Roy was in het verleden zijn partner, maar is nu zijn grootste vijand. Roy schuilt op een ranch, terwijl Frank’s achtervolging hem leidt naar La Belle, New Mexico. Daar stuit hij op een gemeenschap dat mysterieus genoeg volledig bestaat uit vrouwen. Als je op zoek bent naar problemen, dan vindt je dus ook problemen.

De trailer


The Good Fight Banner Meneer vevie
In première: 19 februari 2017 (CBS All Access)
The Good Fight gaat een jaar verder na de seriefinale van The Good Wife. Een enorme fraudezaak heeft de reputatie van de jonge juriste, Maia Rindell, beschadigd. Tot overmaat van ramp heeft de zaak haar mentor en peetmoeder Diane Lockhart al haar spaargeld gekost. Na hun ontslag bij Lockhart & Lee, treden zij samen met Lucca Quinn in dienst bij een van Chicago’s vooraanstaande advocatenkantoren. De spin-off van The Good Wife is in the building. 

De trailer


Great News banner Meneer Vevie
In première: 25 april 2017 (NBC)
Door een deur kunnen met bepaalde collega’s kan moeilijk zijn, maar samenwerken met je moeder? Dat is een meteen een heel ander verhaal. Katie is een nieuws producent en rijzende ster bij haar televisiezender. Wanneer zij leert dat haar moeder weer aan het werk gaat en dat doet als stagiaire bij haar zender, ervaart zij dat als het slechtste nieuws ooit. Maar, haar moeder is wel haar grootste cheerleader. En misschien… misschien krijgt Katie met de komst van haar moeder nu wel de erkenning dat haar toekomt? Mama weet het nou eenmaal altijd beter. 

De trailer


Guerilla banner Meneer Vevie
In première: (Sky Atlantic)
Een aantal activisten in het Londen van de jaren 70 probeert een politieke gevangene vrij te krijgen en een verzetsbeweging op gang te brengen. Deze lijkt ook erg veelbelovend. Yes, mam!

De trailer


The halcyon banner meneer vevie
In première: 2 januari 2017 (ITV)
The Halcyon vertelt het verhaal van een bruisende en glamoureuze vijfsterren hotel dat het middenpunt is van de Londense elite. Op de achtergrond speelt de Tweede Wereldoorlog. Glits and glamour terwijl de bommen om je oren vliegen. Je moet het maar kunnen.

De trailer


The Handmaids Tale banner Meneer Vevie
In première: 26 april 2017 (Hulu)
De serie is gesitueerd in een distopische toekomst. Het gaat om een vrouw die gedwongen is om te leven als concubine in een fundamentalistische dictatuur. Dit kan ook best een lekker gerecht worden.

De trailer


Harlots banner Meneer Vevie
In première: 29 maart 2017 (Hulu)
Margaret Wells, de eigenaar van een bordeel, probeert haar dochters op te voeden in het Londen van de achttiende eeuw. Heftig, Margaret, heftig.

De trailer


Imaginary Mary banner Meneer Vevie
In première: (ABC)
Het leven van Alice neemt een compleet andere wending wanneer zij valt voor Ben, de liefde van haar leven. Ben is echter nu wel een gescheiden vader van drie kinderen. Net wanneer zij haar bindingsangst en angst voor het moederschap begint te negeren, duikt haar denkbeeldige vriendin Imaginary Mary weer op. Zij ontwaakt weer om Alice’s grootste angsten aan het licht te brengen en haar leven nog chaotischer te maken. Een denkbeeldige beste vriendin… Oke!

De trailer


The Inhumans

In première: (ABC)
Na Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter komt ABC weer met een superheldenserie van Marvel. In deze serie zullen de personages The Inhumans centraal staan. De superhelden-erectie is nog steeds niet voorbij.

De trailer


I’m Dying Up Here

In première: (Showtime)
De serie is gesitueerd in de comedy scene van Los Angeles is de jaren 70. Hier is het begonnen voor veel sterren in het genre. De serie gaat in op de inspirerende en complexe figuren van die tijd. Het publiek laten lachen is namelijk een kunst en deze mensen snapten dat. Roadies was geen succes, gaat I’m Dying Up Here dat wel worden?

De trailer


I Love Dick Banner Meneer vevie
In première: (Amazon)
Een serie van de hand van de bedenker van Transparent, Jill Soloway. Het gaat over een getrouwd stel wiens relatie onder druk komt te staan wanneer zij verliefd worden op dezelfde docent. Dat is wel een aparte titel, zeg. Laten wij eerlijk zijn.

De trailer


Imposters banner Meneer Vevie
In première: 7 februari 2017 (Bravo)
Maddie is een beeldschone, gevaarlijke oplichter. Wanneer haar slachtoffers ontdekken dat zij opgelicht zijn, zijn zij alles kwijt. Het wordt echter gecompliceerd wanneer drie van haar slachtoffers de krachten bundelen om haar voor het gerecht te brengen. Terwijl Maddie werk maakt van haar nieuwste slachtoffer, ontmoet zij Patrick en zij raakt gecharmeerd van hem. Dat dreigt haar nieuwe opdracht in gevaar te brengen. Laat dat nou net iets zijn waar haar mysterieuze baas, genaamd The Doctor, absoluut niet zit op te wachten. Ondertussen zetten de mannen hun zoektocht naar Maddie voort, maar dienen zij wel af te rekenen met hun eigen innerlijke demonen. Dan moet Maddie wel een bad bitch zijn, wilt zij deze mensen zo in haar greep houden.

De trailer


Iron Fist banner Meneer Vevie
In première: 17 maart 2017 (Netflix)
Daniel Rand keert, na jaren vermist te zijn, terug naar New York. Daar zal hij al snel de strijd aangaan met de misdaad dat de stad plaagt. Zijn beheersing van kung-fu en zijn gave om de Iron Fist op te roepen zullen daarbij goed van pas komen. Met andere woorden, hij keert terug om zijn voet ferm in heel veel assers te planten.

De trailer


Jack Ryan

In première: (Amazon)
Jack Ryan volgt een opkomende CIA analist die zijn eerste opdracht krijgt. De serie volgt Ryan die een patroon in de communicatie tussen terroristen heeft ontdekt. Dit maakt hem de spil in een gevaarlijke jacht op een nieuwe vorm van terrorisme dat de wereld dreigt te vernietigen. Vooruit, ik ben toch lid van Amazon Prime Video.

De trailer


Jamestown

In première: (SKY1)
De serie is gesitueerd in 1619 en gaat over een groep mensen dat een nieuwe gemeenschap probeert te vestigen in het beloofde land. Daaronder zijn drie vrouwen die voorbestemd zijn om te trouwen met de mannen van Jamestown. Deze vrouwen hebben hun oude leven achter zich gelaten om opnieuw te starten en hun dromen na te jagen. Jamestown toont de vastberadenheid van deze avonturiers die alles op het spel hebben gezet op zoek naar een beter leven. Het beloofde land kan dan maar beter veelbelovend zijn, anders ga ik niet mijn bed uit. 

De trailer


Jean Claude van Johnson banner Meneer Vevie
In première: (Amazon)
Jean-Claude van Damme is een wereldwijd fenomeen. Hij gaat ook door het leven als ‘Johnson’, s’werelds beroemdste undercover huurling. Johnson is al jaren met pensioen. Een toevallige ontmoeting met een oude vlam zorgt ervoor dat hij weer in actie komt. Dit keer is hij dodelijker dan ooit. Oké, waarschijnlijk. Is Jean-Claude weer terug, of hij hij er nooit echt geweest?

De trailer


Jeff & Some Aliens banner nieuwe series 2017
In première: 11 januari 2017 (Comedy Central)
Jeff is s’werelds meest normale man. Er zijn echter aliens naar de aarde gestuurd om hem te bestuderen en te beslissen of de mensheid vernietigd dient te worden. Jeff’ normale leven wordt constant op zijn kop gezet door zijn buitenaardse gasten. Het is namelijk niet makkelijk om huisgenoten te hebben die je dwingen deel te nemen aan intergalactische onthoofdingen en andere gruwelijke rituelen. Ik zou niet graag met Jeff willen ruilen.

De trailer


Kiss Me First

In première: (Netflix)
Leila is een zeventienjarige die verslaafd is aan het online spel Agora. Online ontmoet zij Tess, een stoere en zelfverzekerde meid die een groot geheim herbergt. De twee worden ook vrienden in het dagelijkse leven. Wanneer Tess echter verdwijnt, neemt Leila de identiteit van Tess aan om haar terug te vinden. Een mix van online en real life kan ik zeker wel waarderen.

De trailer


Klem banner Meneer Vevie
In première: 19 januari 2017 (VARA)
Wat als je erachter komt dat je jongste dochter hartsvriendinnen is met de dochter van een gevaarlijke crimineel? Wat als je je dochter ophaalt bij die crimineel, hij bij de voordeur beschoten wordt en jij per ongeluk zijn leven redt? Wat als hij je vanaf dat moment als zijn beste vriend beschouwt? En als je dan ook nog een hoge functie bij De Belastingdienst hebt en beter niet in de buurt van een crimineel gesignaleerd kan worden? Dan zit je KLEM. Is het niveau van onze eigen producties dit jaar hoger?

Mijn recensie van Klem.

De trailer


Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie


The Last Tycoon banner Meneer Vevie
In première: (Amazon)
Monroe Stahr is een rijzende ster in Hollywood. Hij neemt het op tegen zijn rolmodel en baas Pat Brady voor de leiding van een studio. The Last Tycoon speelt zich af ten tijde van De Grote Depressie en de opkomst van Hitler en gaat over de passie, het geweld en de torenhoge ambitie van Hollywood van de jaren 30. Kelsey Grammer vs Matt Bomer: ik pak mijn drankje naar keuze erbij!

De trailer


Legion banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 8 februari 2017 (FX)
David Haller, oftewel Legion, is een getroebleerde jongeman die wellicht meer is dan een mens. David staat te boek als schizofreen. Hij komt al jaren over de vloer van psychiatrische afdelingen van ziekenhuizen. Na een vreemde ontmoeting met een andere patient, komt David tot de conclusie dat de stemmen die hij hoort (en de visioenen die hij ziet) weleens levensecht kunnen zijn. Marvel op zijn FX? Dat betekent dat ik er klaar voor zit.

De trailer


Let the Right One In

In première: (TNT)
Een jongen die veelvuldig gepest wordt raakt bevriend met een vreemd meisje. Zij is onlangs verhuisd naar deze kleine gemeenschap met haar mysterieuze verzorger. Ondertussen vindt er een reeks vreemde moorden plaats en dat roept vragen op bij de lokale politie. Zowel het Scandinavische origineel als de Amerikaanse remake (de films) zijn erg lekker. Hopelijk weet de serie het niveau van de films te benaderen.

De trailer


Loaded

In première: (Channel 4)
Loaded gaat over Josh, Leon, Watto en Ewan. Zij hebben net hun bedrijf verkocht voor meer dan honderd miljoen pond. Dit heeft hen veel bloed, zweet en tranen gekost. De heren gaan ineens van ‘mannen die spelletjes ontwikkelden en speelden’ naar ‘serieuze spelers om rekening mee te houden’. Loaded gaat over vriendschap, ambitie en hebzucht. De serie kijkt ook naar de vreemde Britse eigenschap dat afgunst heet en naar hoe geld zelfs levenslange vriendschappen op het spel kan zetten. Geld maakt gelukkig, I don’t care what nobody says. I don’t.

De trailer


Lore

In première: (Amazon)
Lore is gebaseerd op de gelijknamige podcast. De serie toont beangstigende en weerzinwekkende paranormale gebeurtenissen, die aan de basis hebben gestaan van veel nachtmerries. Waarom gaan mensen op zoek naar dingen van waar zij niet van kunnen slapen?

De trailer


De Maatschap

In première: 25 januari 2017 (VPRO)
De serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. Voor De maatschap hebben de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus zich laten inspireren door de familiegeschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz. Gebaseerd op de avonturen van de Mosckowic-tjes, dus. Ik ga in ieder geval de eerste aflevering een kans geven.

De trailer


Madiba banner Meneer Vevie
In première: 1 februari 2017 (BET)
Madiba is gebaseerd op twee Mandela boeken, Conversations With Myself en Nelson Mandela by Himself. Nelson Mandela was genoemd naar Madiba, de Thembu clan waar Mandela aan toebehoord. De serie vertelt het verhaal van een jonge Nelson Mandela in de jaren zestig die te maken krijgt met de politieke onrust in Zuid-Afrika. De serie is gefilmd in Zuid-Afrika en op Robben eiland en verhaalt over Mandela’s ervaringen. Omdat Nelson alle aandacht verdient dat hem toekomt.

De trailer


Making History banner Meneer Vevie
In première: (Fox)
Drie onwaarschijnlijke vrienden vinden een nog onwaarschijnlijkere manier om tijd te reizen. Zij hebben echter niet door dat zij hun privélevens in de huidige tijd daarmee bemoeilijken. De serie gaat over Dan, een professor in computerwetenschappen. Hij doceert op een kleine Hogeschool en is de minst succesvolle telg van een succesvolle familie. Daarnaast is hij niet populair onder de studenten en zijn collega’s door zijn extreme intelligentie. Dan ontwikkelt tijdreizen in de hoop minder oppervlakkige mensen te ontmoeten. Wij maken dan ook kennis met twee Dans: de nerd die het moeilijk heeft in het heden, en de stoerdere ongedwongen versie in het verleden. Ga nou niet tijdreizen. Dat kan namelijk nooit goed aflopen.

De trailer


Marlon banner nieuwe series 2017 Meneer vevie
In première: (NBC)
Een liefdevolle, maar onvolwassen, vader moet met zijn ex-vrouw (die wel alles op een rijtje heeft) de voogdij delen over hun twee kinderen. Ondanks zijn soms ongepaste vaderlijke advies, ‘larger than life’ personality en onvoorspelbare beroemdheid op het internet, komt zijn familie toch altijd op de eerste plaats. Omdat elke man, ongeacht leeftijd, nog altijd een klein beetje kind blijft.

De trailer


Mary Kills People banner Meneer Vevie
In première: 25 januari 2017 (Global)
Dr. Mary Harris is een alleenstaande moeder en arts op de spoedeisende hulp afdeling. Echter, wanneer haar werk erop zit assisteert zij terminaal zieke patiënten die hun leven willen beëindigen. Vooralsnog heeft Mary onder de radar kunnen blijven. De zaken gaan echter steeds beter en haar ‘bijbaan’ wordt steeds gecompliceerder. Wanneer haar wereld dreigt ineen te storten, realiseert Mary zich dat zij het hard moet spelen als zij wilt overleven in deze business. Hoe bedoel je net euthanasie je zakken vullen?

Mijn recensie van Mary Kills People.

De trailer


McMafia

In première: (BBC)
Een zoon van Russische immigranten (die niet toevallig maffialeden waren) krijgt te maken met corrupte politici, veiligheidsdiensten en witwassers. Zijn eerste stappen in de onderwereld zijn slechts een kwestie van tijd. Zelf in het Verenigd Koninkrijk voelt deze man de power van Poetin. 

De trailer


The Mick banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (Fox)
Mackenzie ‘Mickey’ Murphy is een grofgebekte, sigaret-rokende levensgenieter die verhuist naar Greenwich in Connecticut om de kinderen van haar rijke zus op te voeder. Haar zus is namelijk het land ontvlucht om een gevangenisstraf te ontlopen. Mickey komt al snel achter wat wij allang weten: andermans kinderen zijn afschuwelijk. Als ze niet van jouw zijn, dan kun je gewoon veel minder hebben. Little bastards.

Mijn recensie van The Mick.

De trailer


Mindhunter

In première: (Netflix)
Mindhunter gaat over een politieagent van een speciale eenheid van de FBI die seriemoordenaars en verkrachters opspoort. Ook in 2017 houden wij Netflix scherp in de gaten, vandaar dat zij meerdere keren verschijnen in de lijst nieuwe series 2017.

De trailer


Midnight, Texas banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: (NBC)
Welkom in een stad waar normaal zijn juist vreemd is. In een afgelegen Texaanse stad is niemand wie zij claimen te zijn. Van vampieren tot heksen, helderzienden tot huurmoordenaars, Midnight is een mysterieuze thuisbasis voor zij die anders zijn. De leden van de stad slaan de handen ineen om motorbendes, argwanende politieagenten en hun eigen gevaarlijke verleden het hoofd te bieden. Wie op zoek is naar een bont gezelschap, kan het zoeken staken.

De trailer


The Mist

In première: (Spike)
Serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King over een kleine stad die bedekt wordt door een zeer dichte mist. Wie de film heeft gezien weet dat dit een heel smakelijk hapje kan worden.

De trailer


The New Edition Story banner Meneer Vevie
In première: 24 januari 2017 (BET)
The New Edition Story vertelt het verhaal van de legendarische groep New Edition. Alles komt voorbij. Van hun bescheiden jeugd in Boston, tot hun individuele succes en andere belangrijke dingen die het leven van deze mannen heeft gekenmerkt.

De trailer


One Day at a Time banner nieuwe series 2017 Meneer Vevie
In première: 6 januari 2017 (Netflix)
Drie generaties van een Cubaans-Amerikaanse familie leeft allemaal samen onder een dak. Het gaat om een recent gescheiden moeder, haar tienerdochter en zoons en haar grootmoeder. Ik noem dit dus de Latijns-Amerikaanse Full House.

De trailer


Orville

In première: (Fox)
De serie speelt zich 300 jaar in de toekomst af. Het gaat om de bemanning van een slecht functionerend ruimteschip van een intergalactische vloot. Hier ga ik ook wel even naar gluren.

De trailer


Powerless banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 2 februari 2017 (NBC)
In een wereld waarin de mensheid moet leven met de bijkomende schade van superhelden en supermisdadigers, begint Emily Locke te werken als Directeur van de onderzoek en ontwikkelingsafdeling van Wayne Security. Dat is een onderdeel van Wayne Enterprises dat zich specialiseert in producten die onschuldige bijstanders zich iets veiliger laten voelen. Emily zit vol zelfvertrouwen en ideeën, maar komt er al snel achter dat zij het werk veel serieuzer neemt dan haar collega’s en baas. Aan Emily de taak om iedereens potentieel te benutten en hen te doen realiseren dat superkrachten niet nodig zijn om een held zijn. Echte helden hoeven dus geen superkrachten te hebben. Toch zou het zeker handig zijn…

Mijn recensie van Powerless.

De trailer


De Prijsvechter

In première: 8 januari 2017 (VPRO)
In de driedelige documentaireserie ‘De prijsvechter’ onderzoeken Roland Duong en Marijn Frank oorzaak en gevolg van onze goedkooplust. Nooit eerder in de geschiedenis was er zoveel te koop, voor zo weinig geld. De verleiding van de goedkope spulletjes is niet te weerstaan. Prijsvechters als Action, Big Bazar en Flying Tiger doen goede zaken. Een cadeautje voor jezelf of de kinderen. Spulletjes die de boel meer kleur geven of gemak. Maar steeds vaker knaagt er iets bij de kassa. Hoe komen al die spullen eigenlijk zo goedkoop in het schap. En tegen welke prijs? Zijn we van de consumptiemaatschappij in de wegwerpmaatschappij terechtgekomen? Klinkt als een boeiende docuserie.

De trailer


Prison Break banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 21 maart 2017 (Fox)
Zeven jaar na de seriefinale van Prison Break komen Sara en Lincoln, na informatie van T-Bag, erachter dat Michael nog leeft en in de gevangenis zit in Jemen. Totaal belachelijk, natuurlijk, deze revival van Prison Break. En toch gaan we allemaal kijken.

De trailer


Pure banner Meneer Vevie
In première: 9 januari 2017 (CBC)
Noah Funk, een recent verkozen Mennonitische pastoor, is vastberaden zijn gemeenschap te ontdoen van drugssmokkelaars. Dit zorgt ervoor dat hij een andere Mennoniet aangeeft bij de politie. Noah dacht dat dit de oplossing zou zijn, maar zijn acties leiden tot een ultimatum van maffiabaas Eli Voss. Om zijn familie te beschermen, dient Noah mee te draaien in de organisatie van Voss. Noah besluit in het geheim informatie te vergaren dat de ondergang kan zijn van de organisatie. Mennonieten. Drugssmokkel. De Maffia. Dit klinkt best sexy!

Mijn recensie van Pure.

De trailer


Purity

In première: (Showtime)
Een jonge vrouw voegt zich bij een activistengroep en begint een globale zoektocht naar haar vader. Deze dame is dus niet bang om de mauwen op te stropen.

De trailer


The Quad banner Meneer Vevie
In première: 31 januari 2017 (BET)
The Quad neemt kijkers mee achter de schermen van Afro-Amerikaanse Hogescholen en Universiteiten. Dr. Eva Fletcher is de ambitieuze, getroebleerde voorzitter van de Georgia A&M universiteit. Fletcher heeft de taak om de school te redden van zijn ondergang. Dat terwijl haar huwelijk op de klippen dreigt te lopen. Voor Meneer is dit verplichte kost.

De trailer


Ransom banner meneer vevie
In première: 1 januari 2017 (CBS)
Eric Beaumont is crisis en gijzelingsonderhandelaar. Eric begrijpt criminelen beter dan zij zichzelf begrijpen en gebruikt zijn kennis van menselijk gedrag om de moeilijkste zaken op te lossen. Ongeacht de belangen weigert Eric om geweld te gebruiken, zelfs als hij geconfronteerd wordt met de gevaarlijkste criminelen. Eric’s capaciteiten maken hem de beste in zijn werkveld, maar bemoeilijken tegelijkertijd ook zijn relaties met familie, vrienden en collega’s. Hoeveel van dit soort series gaan er nog gemaakt worden? Dit moet wel ongelooflijk standaard worden.

Mijn recensie van Ransom.

De trailer


Rebel banner Meneer Vevie
In première: maart 2017 (BET)
Rebel gaat over de unieke en complexe relatie die politieagenten van Afro-Amerikaanse afkomst hebben met hun baan. Zeker in een tijd waar de politie geplaagd wordt door politie gerelateerde schietpartijen en andere ernstige vergrijpen gedaan door agenten. Rebecca ‘Rebel’ Cole, een politieagente uit Oakland, heeft altijd alles volgens de regels gedaan. Zij heeft altijd begrepen dat zij haar werkzaamheden beter en slimmer moest uitvoeren, omdat zij zwart én vrouw is. Nadat haar broer wordt doodgeschoten, raakt Rebel haar vertrouwen kwijt in het systeem. Zij neemt het lot in eigen hand, wordt privédetective en wordt een voorvechter voor haar gemeenschap. Uiteindelijk raakt zij gevangen tussen de loyaliteit jegens haar familie en die jegens de politie. Dit resulteert in een kettingbotsing die niet vermeden kan worden. Ook dit is verplichte kost voor Meneer.

De trailer


Riphagen banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (NPO 3)
Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem. Hier verwacht ik ook wel wat van.

De trailer


Riverdale banner meneer vevie
In première: 26 januari 2017 (The CW)
Dit is een hele andere kijk op de avonturen van Archie, Betty, Veronica en vrienden. De serie kijkt naar de surrealistische kant van het leven in een kleine stad. Daar gaan namelijk veel vreemde en donkere dingen mee gepaard. Wordt dit mijn nieuwe guilty pleasure?

Mijn recensie van Riverdale.

De trailer


Riviera

In première: (Sky Atlantic)
Een nieuwe dramaserie van Neil Jordan (The Crying Game). Een weduwe van een miljardair komt erachter dat het fortuin dat hij vergaard heeft, voortkomt uit bedrog, misdaad en moord. Dit klinkt ook vrij appetijtelijk.

De trailer


Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie


Saknad (Missing)

In première: 1 januari 2017 (C More)
Hoofdcommissaris Maja Silver keert terug naar haar geboorteplaats in de Zweedse bijbelgordel om haar dochter te bezoeken. Niet lang daarna schokt een verschrikkelijke ontdekking de gemeenschap. Er wordt zoveel gemoord in kleine gemeenschappen. Zo sereen is het leven in een kleine gemeenschap dus toch niet.

De trailer


Santa Clarita Diet banner meneer vevie
In première: 3 februari 2017 (Netflix)
In Santa Clarita Diet zijn Joel (Timothy Olyphant, Justified) en Sheila (Drew Barrymore, Blended) Hammond een getrouwd stel verkoopmakelaars. Ze leidden  samen met hun tienerdochter Abby (Liv Hewson) een bij vlagen onbevredigend leven in de L.A. buitenwijk Santa Clarita. Totdat Sheila plotseling een dramatische verandering doormaakt die hun leven in het teken zet van dood en verderf … maar op een positieve manier! Van Raylan Givens, naar een ‘donkere’ romcom? Ik ben benieuwd.

Mijn recensie van Santa Clarita Diet.

De trailer


Sharp Objects

In première: (HBO)
Een journalist confronteert haar innerlijke demonen wanneer zij terugkeert naar haar geboorteplaats om verslag te doen van een gewelddadige moord. Dit klinkt bekend, maar het kan zeker wat worden.

De trailer


She’s Gotta Have It

In première: (Netflix)
Spike Lee brengt zijn gelijknamige film naar het kleine scherm. Deze tiendelige serie gaat over een twintiger uit Brooklyn die zijn handen vol heeft aan zijn vrienden, werk en drie erg verschillende geliefden. De film is heerlijk, dus ik hoop dat de serie ook een smakelijk gerecht is. Ik zit al klaar met mes en vork.

De trailer.


Shots Fired banner Meneer Vevie
In première: 5 april 2017 (Fox)
Een zwarte politieagent schiet een blanke tiener neer in een door ras getroebleerde stad in Tennessee. Twee zwarte advocaten die niks te maken hebben met deze regio, worden gesommeerd om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken. De gemeenschap wilt antwoorden en het kleine stadje is al snel een groot onderwerp in het land. Preston Terry en Ashe Bell zullen hun persoonlijke vooroordelen en vermoedens aan de kant moeten schuiven om de waarheid aan het licht te brengen. Als de rollen zijn omgekeerd, gaat het helaas vaak anders.

De trailer


Sick Note banner Meneer Vevie
In première: 1 maart 2017 (Sky Atlantic)
Daniel Glass krijgt te horen dat hij kanker heeft. Het is een jonge man in een moeilijke relatie en met een verschrikkelijke baan, die ook nog eens een pathologische leugenaar is. Daniel’s leven verandert wanneer hij erachter komt dat bij hem de verkeerde diagnose is gesteld. Zowel Daniel als Dr. Glennis (de dokter die de diagnose heeft gesteld) doen er nu alles aan om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Kijk, daarom moet je gewoon eerlijk zijn. Hoef je ook niet dit soort trucjes uit te halen.

De trailer


Six banner Meneer Vevie
In première: 18 januari 2017 (History)
In het jaar 2014 dreigt de missie van een Navy Seal team te mislukken wanneer zij ontdekken dat een van hun samenwerkt met de terroristen. Amerikaanse propaganda en wat schietpartijtjes? Waarom niet…

Mijn recensie van Six.

De trailer


Snatch banner meneer vevie nieuwe series 2017
In première: 16 maart 2017 (Crackle)
Gebaseerd op de gelijknamige film. De serie gaat over een groep twintigers (kruimeldieven) die stuiten op een lading goud. Plotseling zijn zij onderdeel van de wereld van de georganiseerde misdaad. De groep dient snel te leren hoe zij moeten dealen met corrupte agenten, gewelddadige zigeuners, internationale gangsters en love schurken. Nieuwe series 2017!

De trailer


Sneaky pete banner meneer vevie
In première: 13 januari 2017 (Amazon)
Na zijn vrijlating uit de gevangenis neemt Marius de identiteit aan van zijn oud-celgenoot, Pete. Hij trekt in bij Pete’s familie, die al lang vervreemd is Pete en gaat werken in het familiebedrijf. Hij is nu een crimineel die andere criminelen opspoort en ondertussen kennis maakt met het familieleven dat hijzelf nooit gehad heeft. Deze familie is dus al jaren niet meer naar de opticien geweest…

Mijn recensie van Sneaky Pete.

De trailer


The Son banner meneer vevie
In première: 4 juni 2017 (AMC)
Een saga over meerdere generaties die de opkomst volgt van een Texaanse familie dat handelt in olie en leeft naast de Comanche-indianen. Pierce Brosnan is kicking some ass. Daar is helemaal niks mis mee!

De trailer


Star Trek: Discovery

In première: 1 mei 2017 (CBS All Access)
Het ruimteschip USS Discovery draagt de indentificatienummers NCC-1031. De serie Star TRek: Discovery zal zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series afspelen, in de “normale” tijdlijn (dus niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden). In tegenstelling tot de vorige series in de reeks, zal de hoofdrolspeler niet de kapitein maar een vrouwelijke lieutenant-commander zijn. Ik ben zelf nooit echt van de Star Trek geweest, maar ik ga zeker een kijkje nemen.

De trailer


Still Star Crossed banner meneer vevie
In première: (ABC)
De serie gaat verder waar het verhaal van Romeo en Julia eindigt. Het verraad, bedrog, gekonkel en de romances tussen de Montagues en Capulets komen aan bod. Verhitte intriges in vervlogen tijden.

De trailer


Striking Out banner Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (RTE One)
Ierse dramaserie waar het juridisch systeem centraal staat. Juridische spelletjes in Dublin?

De trailer


Sun Records banner Meneer Vevie
In première: 23 februari 2017 (CMT)
De serie is gesitueerd in Memphis tijdens het begin van de burgerrechtenbeweging. Sun Records heeft het over de geboorte van Rock en Roll. De serie vertelt het verhaal van jonge artiesten en hoe zij omgaan met hun plotselinge bekendheid. Dat met op de achtergrond het veranderende politieke klimaat en politieke onrust. Dit klinkt op zich ook niet verkeerd. Hopelijk is het niet van het niveau Nashville.

De trailer


Superior Donuts banner Meneer Vevie
In premiere: 2 februari 2017 (CBS)
Superior Donuts volgt Arthur, de eigenaar van een donutzaak, zijn nieuwe werknemer Franco Wicks en de klanten die de zaak bezoeken. Er staan series met meer potentie in de lijst nieuwe series 2017, maar dit lijkt ook wel een leuke serie te worden.

Mijn recensie van Superior Donuts.

De trailer


Taboo banner meneer vevie
In première: 7 januari 2017 (BBC)
In 1813 keert James Keziah Delaney terug uit Afrika met 14 verkeerd verkregen diamanten. De man is er daarnaast op gebrand om de moord op zijn vader te wreken. Hij weigert ook het familiebedrijf aan de Oost Indische Companie en besluit zijn eigen handel en transport imperium op te starten. De man merkt vervolgens snel dat hij een gevaarlijk spel speelt met twee grote naties, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Tom Hardy op het beeldscherm is toch nooit verkeerd?

Mijn recensie van Taboo.

De trailer


Taken banner Meneer Vevie
In première: 27 februari 2017 (NBC)
Dit is het oorspronkelijke verhaal van de jonge, hongerige, veteraan Bryan Mills. Bryan krijgt te maken met een persoon verlies dat zijn wereld op zijn kop zet. Terwijl hij er alles aan doet om het verlies te verwerken en wraak te nemen, is hij gelijktijdig een dodelijke CIA-agent. Een agent met wel heel specifieke en gevaarlijke competenties. Ook zonder inmenging van Liam Neeson is het onverstandig om te sollen met Bryan Mills.

De trailer


The Terror banner Meneer Vevie
In première: (AMC)
The Terror is een dramaserie gebaseerd het gelijknamige boek van Dan Simmons. In 1847 trekt de crew van een Koninklijke Marine erop uit om de gevaarlijke Northwest Passage te vinden. Inplaats daarvan vinden zij een monsterlijk roofdier. Kijk, daarom moet je dit soort wilde avonturen niet ondernemen. Het kan je dood betekenen.

De trailer


The Tick banner Meneer Vevie
In première: (Amazon)
In een wereld waar superhelden al decennia lang rondlopen, komt een doodnormale accountant erachter dat de stad wordt geregeerd door een schurk. Hij heeft zich het doel gesteld om deze samenzwering aan het licht te brengen. Dat brengt hem in het vaarwater van een vreemde blauwe superheld. We hebben een groene superheld, dus waarom geen blauwe?

De trailer


Time After Time banner meneer vevie nieuwe series 2017
In première: 5 maart 2017 (ABC)
De befaamde sciencefiction-schrijver H.G. Wells wordt getransporteerd naar het hedendaagse Manhattan in zijn zoektocht naar Jack the Ripper. Eenmaal gearriveerd in New York, ontdekt hij een wereld dat hij nooit voor mogelijk had gehouden en een vrouw van wie hij in de ban raakt. Jack the Ripper laat ons maar niet los.

De trailer


Tina and Bobby banner Meneer Vevie
In première: 13 januari 2017 (ITV)
Een driedelige dramaserie over voetballer en Engels international Bobby Moore en zijn eerste vrouw, Tina. Dit betekent automatisch dat Bobby meermaals getrouwd was.

De trailer


Tin Star

In première: (Sky Atlantic)
Deze tiendelige serie is gesitueerd in het Rockies gebied in Canada. Een Britse agent leeft als expat in Canada. Daar komt hij al snel in opstand tegen een groot oliebedrijf dat gerund wordt door de mysterieuze mevrouw Bradshaw. Dit conflict zal snel uit de hand lopen. Christina Hendricks is weer terug. Het is nooit vervelend om naar Christina Hendricks te kijken. Trust me.

De trailer


Training Day banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 2 februari 2017 (CBS)
Een idealistische jonge Afro-Amerikaanse politieagent wordt onderdeel van een elite eenheid van de politie van Los Angeles. Daar krijgt hij een geharde, amorele rechercheur als partner. Training Day zonder Denzel Washington: je moet het maar durven. 

Mijn recensie van Training Day.

De trailer


Trial & Error banner nieuwe series 2017 Meneer Vevie
In première: 7 maart 2017 (NBC)
Een jurist uit New York trekt naar een kleine stad in het zuiden van Amerika voor zijn eerste grote zaak. Hij vertegenwoordigt een excentrische poëzie professor, die verdacht wordt van de bizarre moord op zijn geliefde vrouw. Na het ontmoeten van zijn iet wat vreemde nieuwe collega’s, krijgt de jurist al snel het vermoeden dat zijn eerste grote zaak nog weleens een zware zou kunnen worden. Vooral met een client die niet echt zijn best doet om als onschuldig te worden gezien. Ik heb het vermoeden dat deze serie mij zeker zal bevallen.

De trailer


Tytgat Chocolat

In première: 1 maart 2017 (Een)
Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het Vlaamse chocoladebedrijf Tytgat Chocolat. Daar wordt hij verliefd op één van zijn collega’s: Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper. All you need is love op zijn Belgisch.

De trailer


Ultimate Beastmaster banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 24 februari 2017 (Netflix)
Een competitie realityserie bestaande uit tien afleveringen. De serie heeft zes regionaal verschillende versies, met verschillende presentatoren en talen. Twee deelnemers van de deelnemende landen zullen het tegen elkaar opnemen in de eerste negen afleveringen. De landen zijn de Verenigde Staten, Brazilië, Zuid-Korea, Mexico, Duitsland en Japan. In elke aflevering nemen 18 deelnemers het tegen elkaar op. Zij zullen een nieuw parkoers vol obstakels, genaamd ‘The Beast’, dienen te bedwingen. De winnaar krijgt de titel ‘Beastmaster’. De Beastmasters van de negen afleveringen, nemen het in de laatste aflevering tegen elkaar op voor de titel ‘Ultimate Beastmaster’. Wie lekker gaat op series als American Ninja Warrior mag deze niet overslaan.

De trailer


Up Pompeii

In première: 6 maart 2017 (BBC One)
De revival van Up Pompeii, de klassieke sitcom met destijds Frankie Howerd als Britse slaaf in het Romeinse Pompeii. Tijd voor grapjes tijdens de slavernij? Hier wel.

De trailer


Valkyrien banner nieuwe series 2017 Meneer Vevie
In première: 1 januari 2017 (NRK1)
Dr. Ravn, een gerespecteerd man, zoekt wanhopig naar een geneesmiddel voor zijn zieke vrouw, Vilma. Wanneer het ziekenhuis haar behandeling stopt, werkt Ravn in het geheim door. Hij wordt bijgestaan door de corrupte ambtenaar Leif, een doomsday prepper en voormalig patiënt van hem. Ravn en Leif beginnen een illegale kliniek waar zij in het geheim patienten behandelen. De kliniek financiert Ravn’s onderzoek naar een geneesmiddel voor Vilma, terwijl Leif zijn positie in de criminele onderwereld verder uitbouwt. Ravn overschrijd steeds meer ethische regels en ondertussen krijgt hij het ook geregeld aan de stok met Leif. Kan Ravn zijn ziek vrouw redden? En, wordt Leif’s angst dat de samenleving ineen zal storten werkelijkheid? Alles is geoorloofd wanneer liefde in het spel is?

De trailer


We have been watching banner nieuwe series 2017 meneer vevie
In première: 4 januari 2017 (UKTV Gold)
We Have Been Watching brengt de meest geliefde Britse komische duo’s samen om te kijken naar, en kritiek te leveren op, Britse comedy. Ondertussen verhalen zij ook over hun eigen ervaringen in het werkveld. Als je het leuk vindt om naar anderen te kijken terwijl zij op de bank zitten en televisie kijken.

De trailer


The Wheel banner Meneer Vevie
In première: 13 januari 2017 (Discovery)
The Wheel is de ultieme survival uitdaging. Overleef niet een, maar zes dodelijke omgevingen binnen zestig dagen. De deelnemers zijn niet typische survival experts, maar eerder doodgewone mensen die iets te bewijzen hebben. De deelnemers hebben er geen weet van, maar het wiel is een mechanisme dat de maankalender spiegelt. Met elke stand van de maan, zal het wiel draaien en een persoon sturen naar een nieuw ecosysteem. Alleen de kijkers weten hoelang de deelnemers op een locatie zullen verblijven. De deelnemers zijn gedwongen om obsessief bezig te zijn met het wiel en wanneer deze weer zal draaien. Elke draai werpt hen in een nieuwe gevaarlijke omgeving, dus de deelnemers zijn compleet afhankelijk van het wiel. Discovery heeft niet opnieuw het wiel uit gevonden.

De trailer


When We Rise banner Meneer Vevie
In première: 27 februari 2017 (ABC)
Een chronologische hervertelling van de gebeurtenissen omtrent de homorechtenbeweging in de Verenigde Staten. Het verhaal begint in de jaren 60 van de vorige eeuw. De serieversie van de film Milk?

De trailer


Workin' Moms banner Meneer Vevie
In première: 10 januari 2017 (CBC)
Vier vrouwen worstelen met de liefde, hun carrières en het moederschap. Zij steunen elkaar, dagen elkaar uit en proberen elkaar niet te veroordelen. Als het nou gaat om een identiteitscrisis, een belangrijke baan, postnatale depressie of een ongeplande zwangerschap, zij ondergaan zowel het goede als het slechte met eerbied en humor. What can i say… vrouwen kunnen nu eenmaal multitasken. 

De trailer


The White Princess banner Meneer Vevie
In première: (Starz)
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philippa Gregory. De serie vertelt het verhaal van Elizabeth van York, de dochter van de White Queen, en haar huwelijk met Henry VII. Ook in 2017 komen de liefhebbers van periodeseries aan hun trekken.

De trailer


Z: The Beginning of Everything banner nieuwe series 2017 Meneer Vevie
In première: 27 januari 2017 (Amazon)
Achter elk groot man, staat een vrouw. Voor schrijver F. Scott Gerald was dat zijn vrouw, Zelda. De serie richt zicht op hun ontmoeting in 1989, hun tumultueuze relatie en hun pad naar beroemdheid. Christina Ricci speelt Zelda. Dit is een goede aangelegenheid voor Ricci om te tonen waartoe zij in staat is. 

De trailer


Nieuwe Series 2017 Meneer Vevie

8 reacties

  • Meneer Vevie

   Jazeker. Ik hoop dat ze een beetje in de buurt kunnen komen van het origineel, desnoods van de remake. The Mist kijk ik ook erg naar uit, vond de film heel sterk.

   Beantwoorden
 1. Toetje

  Even mijn watchlist op imdb aanvullen… Zit genoeg leuks bij denk ik.
  Mindhunter klinkt als een Criminal minds eigenlijk, David Fincher zit erachter zag ik op imdb, toch even in de gaten houden.

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Moet je zeker doen. Komt genoeg aan en ik moet de lijst zelfs nog aanvullen. Dat ga ik morgen even doen. Heb weer een lijst aan series ontdekt, dus kom sowieso nog eens kijken zou ik zeggen

   Beantwoorden
 2. toetje

  24 Legacy, A series of unfortunate events, The defenders, Iron fist, Legion, Six en Taboo stonden al op mijn watch-list.

  Prison break wordt een guilty pleasure

  The Alienist, American Gods, Mindhunter, Sharp objects heb ik na jouw artikel op de watch-list gezet.

  Beau Sejour, The mist, Pure, Sneaky Pete (Giovanni Ribisi is wel enorm cool) en The terror, daar hou ik je site nog even voor in de gaten (en MijnSerie, Imdb en Gummstar)

  Let the right one in, daar ga ik eerst de film eens voor kijken, staat ook al eeuwen op mijn wattch-list.

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Goed voornemen! Je hebt een paar interessante titels op je lijst geplaatst. Let The Right One In is een sterke film. De Amerikaanse remake Let Me In is ook goed, maar haalt het niveau van het origineel niet. Toch is ook die zeker de moeite waard. Ik ben daarom ook benieuwd naar de film.

   Ik heb trouwens weer een heleboel veelbelovende titels toegevoegd. Wanneer er wat meer bekend is over het plot van de nieuwe Star Trek en Twin Peaks, dan voeg ik deze series ook nog toe. Binnenkort weer de lijst updaten, want zag al weer een paar interessante titels.

   Beantwoorden
 3. Rudi

  Ik zit vol verwachting uit te kijken naar up Pompeii dat vandaag in première zou gaan, maar ik kan alleen maar vinden dat het vorig jaar gecanceld is. Kan dat kloppen?

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Het is idd gecanceld, Rudi. Miranda Hart zou in de remake een grote rol hebben, maar zij koos er uiteindelijk voor om het niet te doen. Dus besloot BBC om het hele project maar vaarwel te zeggen.

   Beantwoorden

Geef een reactie