Veelbelovende Series: Jessica Jones

In de rubriek ‘Veelbelovende series’ introduceer ik jullie aan series die jullie seriehart wellicht sneller zal doen laten kloppen. Waarom: zodat jullie het niet hoeven te doen! Of het nou komt door de goede cast, het verhaal of door de mensen achter de schermen: dit zouden in potentie sterke series kunnen worden. Maar zoek mij niet op als dit uiteindelijk niet het geval blijkt…

Dit keer is het de beurt aan:

2

Als serieliefhebber zul je deze vast al kennen: Jessica Jones. De serie komt van de hand van Melissa Rosenberg en is de tweede Marvel-serie op Netflix na het uitstekende Daredevil. Ook deze serie is gesitueerd in wat Marvel’s Cinematic Universe wordt genoemd. Na Jessica Jones volgen er nog series over Luke Cage, Iron Fist en de superhero-teamup The Defenders.

Het verhaal:

Jessica Jones is een voormalig superheld die na een traumatische ervaring haar superhelden-bestaan heeft opgegeven. Dat avontuur is helaas kortstondig gebleken. Nu probeert Jessica haar leven en carrière weer op de rails te krijgen. Zij besluit als privé-detective door het leven te gaan en problematische zaken in New York op te pakken.

Waarom is Jessica Jones veelbelovend Meneer…. Waarom?:

Omdat ik dat zeg! Waarom zou je überhaupt in discussie met mij gaan? Nee, hoor: je moet dit een kans geven, omdat Daredevil een van de beste nieuwe series van dit jaar was/is. Die serie heeft de toon gezet voor wat wij kunnen verwachten van de Marvel-series van Netflix. De sfeer is donker, rauw, grimmig en de series behandelen volwassen thema’s. Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter zijn leuk en aardig, maar die mogen niet eens naar de schoenen kijken van Daredevil laat staan de veters strikken. Dit belooft gewoon een hele toffe serie te worden. Op basis van wat ik al gezien heb, is dit een absolute aanrader voor degenen die Daredevil een warm hart toedragen. En en en… Krysten Ritter is uitstekend als Jessica Jones. Ik durf toch wel te stellen dat dit haar beste rol tot nu toe is. Let ook op David Tennant, trouwens! Jessica Jones mag je niet missen.

Jessica Jones gaat in premiere op 20 november 2015.

4 reacties

  • Meneer Vevie

   Op basis van de eerste afleveringen denk ik niet dat je teleurgesteld zal zijn. Ik vind het de beste rol waar ik haar in gezien heb.

   Beantwoorden
 1. Riinyosa81

  Ik heb gigantisch genoten van het meesterlijke Daredevil en hoewel ik langzaam een beetje superhelden-moe begin te worden wil ik deze zeker wel een kans geven.

  Beantwoorden
  • Meneer Vevie

   Daredevil is idd fantastisch! Een van de beste nieuwe series van dit jaar. Ik denk dat je dan ook lekker zal gaan op Jessica Jones. En bij mij slaat de superhero fatigue ook al toe, maar als het zo wordt uitgevoerd als Daredevil en Jessica Jones dan ben ik all for it.

   Beantwoorden

Geef een reactie